PODPROGRAM 2016 – efekty
- W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Elblągu.
- Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach, do których trafiły takie produkty jak: makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
- Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 1850 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 92,26220 ton żywności;
- 18200 paczek żywnościowych;
- - posiłków;
- W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 8 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 160 osób.
- Rodzaje warsztatów:
- Ekonomiczne - 2 spotkań dla 40 uczestników
- Żywieniowe – 2 spotkań dla 40 uczestników
- Kulinarne – 2 spotkań dla 40 uczestników
- Niemarnowanie żywności - 2 spotkań dla 40 uczestników
Informacje:
Liczba wyświetleń: 289
Utworzono dnia: 09.08.2017
Dokument wprowadził:
Anna Skorczewska
Dokument opublikował:
Administrator główny
Historia publikacji:
09.08.2017, Administrator główny:
Utworzenie dokumentu PODPROGRAM 2016 - efekty