PODPROGRAM 2016 – efekty

 

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Elblągu.
  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach, do których trafiły takie produkty jak:  makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 1850 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 92,26220 ton żywności;
    • 18200 paczek żywnościowych;
    • - posiłków;
  5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy  łącznie w 8 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 160 osób.
  6. Rodzaje warsztatów:
  • Ekonomiczne - 2 spotkań dla 40 uczestników
  • Żywieniowe – 2 spotkań dla 40 uczestników
  • Kulinarne – 2 spotkań dla 40 uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 2 spotkań dla 40 uczestników
InformacjeInformacje:

Liczba wyświetleń: 289

Utworzono dnia: 09.08.2017

Dokument wprowadził:
Anna Skorczewska

Dokument opublikował:
Administrator główny

Historia publikacjiHistoria publikacji:

09.08.2017, Administrator główny:

Utworzenie dokumentu PODPROGRAM 2016 - efekty